Skip to main content

Opleiding 3*-duikbrevet

Ben je een ervaren duiker maar wil je meer weten over de achtergrond van het duiken? Dan is de 3*-opleiding (Divemaster) wellicht iets voor jou! In deze opleiding leer je onder andere hoe je andere duikers begeleidt en hoe je een instructeur kunt assisteren.

Theorieverdieping

Het programma begint met een verdieping van je theoretische kennis. Je gaat dieper in op onderwerpen zoals duikfysiologie, decompressietheorie en duikplanning voor complexere duiken. Je zult leren hoe je diepere en langere duiken kunt plannen en uitvoeren. Deze theorielessen kunnen bij een instructeur thuis zijn of op een kantoor bij het zwembad.

Diep- en Nachtduiken

Een opwindend aspect van dit programma is de mogelijkheid om diepere duiken tot wel 40 meter diepte te maken. Daarnaast ga je nachtduiken maken, waarbij je leert omgaan met de uitdagingen van duiken in het donker en genieten van het nachtleven van de onderwaterwereld.

Stroom- en Wrakduiken

Je krijgt de kans om je vaardigheden te verbeteren door te duiken in stromingen en wrakken te verkennen. Deze geavanceerde duikomstandigheden vereisen specifieke technieken en planning, en je zult leren hoe je hiermee omgaat.

Onderwateroriëntatie

Navigeren wordt nog belangrijker op dit niveau, en je zult leren hoe je complexe navigatietaken kunt uitvoeren, inclusief het gebruik van duikcomputers en het plannen van duiken met meerdere stops.

Reddingsscenario’s en Eerste Hulp

Je reddingsvaardigheden worden verder ontwikkeld, inclusief het omgaan met noodsituaties en het verlenen van eerste hulp onder water. Je leert hoe je effectief kunt handelen in stressvolle situaties.

Hieronder vind je een overzicht van de deelnamevereisten die je moet vervullen om deel te kunnen nemen aan de duikopleiding. Het is van uiterst belang om deze criteria na te leven om een veilige en succesvolle duikervaring te garanderen.

  • Je bent minimaal 18 jaar
  • Je hebt een geldige medische keuring
  • Je hebt een 2*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet gehaald
  • Je bent bevoegd om tot 30m te duiken
  • Je hebt minimaal 20 duiken in het buitenwater gemaakt (je duiken die je voor je opleiding 1*-duikbrevet hebt gemaakt tellen én die je tijdens deze opleiding maakt tellen ook mee)

Om de opleiding te kunnen volgen heb je het volgende (minimaal) nodig:

 

 

BinnenseizoenBuitenseizoen
trimvestXX
cilinder (luchtfles)XX
ademautomaatXX
duikbrilXX
loodgordelXX
binnenvinnenX
snorkelX
buitenvinnenX
duikpak**X
duikcomputerX
mesX
kompasX
logboekX
duiklamp + backup-lampX
decoboeiX

**advies 7mm + 7mm i.v.m. koud water

TBA

Om een opleiding via Discovery Dive te kunnen volgen dien je wel lid te zijn van Discovery Dive middels een jaarlidmaatschap. Normaal gesproken kun je binnen een duikseizoen je brevet halen. De genoemde kosten zijn hierop gebaseerd.

Tijdens een duikopleiding word je beoordeeld op je bekwaamheid aan de hand van buitenduiken onder begeleiding van je instructeur. Dit is de afrondende fase waarin je je vaardigheden demonstreert om je duikcertificering te behalen.

Aansluitende opleidingen & specialisaties

Volgelaatsmasker

IJsduiken

Wrakduiken

Zoeken en Bergen

Driftduiken