Skip to main content

Lidmaatschap

Het lid worden en blijven van een vereniging gaat helaas niet gepaard zonder kosten. Uit de betalingen die wij van onze leden ontvangen worden alle benodigde zaken betaald waaronder de huur van het zwembad en de NOB bijdrage waaronder dan weer de kosten voor de collectieve verzekering vallen. Heb je na het lezen van deze informatie nog vraag, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Inschrijving

€50 eenmalig

Als je lid wordt van Discovery Dive ben je automatisch lid van het NOB. Hiervoor dien je ingeschreven te worden en betaal je hiervoor een éénmalig bijdrage.

Contributie

18 jaar of ouder: €210 (of in 12 termijnen van €17,50) jaarlijks
17 jaar of jonger: €162 (of in 12 termijnen van €13,50) jaarlijks

Discovery Dive huurt voor haar leden het zwembad af zodat hierin getraind kan worden. Dit vindt met name plaats in de wintermaanden van september t/m april. Daarnaast betaald Discovery Dive hiervan de jaarlijkse kosten voor jou als lid van het NOB. Je ontvangt hiervoor 8 keer per jaar het duikblad “Onderwatersport” en je bent ondergebracht in een collectieve duikverzekering bij het NOB. Daarnaast ontvang je regelmatig onze nieuwsbrief.

De contributie gaat altijd in per 15 september i.v.m. de betaling richting NOB. Schrijf je na deze datum uit, betaal je de volledige contributie van het komende jaar.

Duikkeuring

€100 (indicatief, afhankelijk van type keuring en locatie)

Naast lidmaatschap verzoekt Discovery Dive dat ieder lid zich medisch laat keuren via een duikkeuring.

Een duikkeuring is een sportmedisch onderzoek dat door de Nederlandse Onderwatersport Bond wordt verplicht voordat je gaat duiken. Door een sportarts wordt je onderzocht op medische kwalen of ziekten waar je onder water last van zou kunnen krijgen. Een duikkeuring is niet voor niets verplicht. Onder water krijgt het lichaam namelijk te maken met hele andere factoren dan op het land, zoals perslucht en waterdruk.

Een duikkeuringsonderzoek is op veel locaties in Nederland beschikbaar. Discovery Dive heeft een overzicht gemaakt van duikkeuringsonderzoek-locaties die bekend zijn.