Skip to main content

Opleiding 2*-duikbrevet

Je hebt je eerste duikbrevet in the pocket en kunt al volop genieten van de onderwaterwereld. Maar jij wilt méér. Dan is de 2*-duikbrevet (Engelse benaming: Advanced Open Water Diver) echt iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je duiken in getijdenwater, kun je ook na zonsondergang duiken én leer je hoe je je buddy kunt helpen in een moeilijke situatie.

Waar je ook ter wereld je wilt gaan duiken, jouw duikbrevet is geldig. De internationale benaming voor het NOB 2*-duikbrevet is Advanced Open Water Diver, handig als je ook in het buitenland wilt gaan duiken!

Theorieverdieping

We beginnen met een verdieping van je theoretische kennis. Je leert meer over onderwerpen zoals duikplanning, het effect van diepte op je lichaam en duiktabellen. Deze kennis is essentieel om veilig en verantwoord te duiken op grotere dieptes. Deze theorielessen kunnen bij een instructeur thuis zijn of op een kantoor bij het zwembad.

Diepwaterduiken

Een opwindend deel van het 2*-programma is de mogelijkheid om diepwaterduiken te maken tot wel 30 meter diepte. Je leert hoe je jezelf voorbereidt op deze diepere duiken en hoe je de specifieke uitdagingen aanpakt die zich op grotere dieptes voordoen.

Navigatievaardigheden

Navigatie is cruciaal voor duikers. Je leert geavanceerde navigatietechnieken, waaronder kompasnavigatie en het gebruik van natuurlijke kenmerken om je onder water te oriënteren. Dit zal je helpen om zelfverzekerd te navigeren en interessante duiklocaties te verkennen.

Reddingsvaardigheden

Veiligheid staat voorop, en daarom leer je ook reddingsvaardigheden. Je krijgt training in het herkennen en omgaan met noodsituaties onder water, zoals het assisteren van een vermoeide duiker, het bieden van eerste hulp en het gebruik van reddingsapparatuur.

Hieronder vind je een overzicht van de deelnamevereisten die je moet vervullen om deel te kunnen nemen aan de duikopleiding. Het is van uiterst belang om deze criteria na te leven om een veilige en succesvolle duikervaring te garanderen.

  • Je bent minimaal 15 jaar
  • Je hebt een geldige medische keuring
  • Je hebt een 1*-duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet gehaald
  • Je hebt minimaal 20 duiken in het buitenwater gemaakt (je duiken die je voor je opleiding 1*-duikbrevet hebt gemaakt tellen én die je tijdens deze opleiding maakt tellen ook mee)

Om de opleiding te kunnen volgen heb je het volgende (minimaal) nodig:

 

 

BinnenseizoenBuitenseizoen
trimvestXX
cilinder (luchtfles)XX
ademautomaatXX
duikbrilXX
loodgordelXX
binnenvinnenX
snorkelX
buitenvinnenX
duikpak**X
duikcomputerX
mesX
kompasX
logboekX
duiklamp + backup-lampX
decoboeiX

**advies 7mm + 7mm i.v.m. koud water

€150

Om een opleiding via Discovery Dive te kunnen volgen dien je wel lid te zijn van Discovery Dive middels een jaarlidmaatschap. Normaal gesproken kun je binnen een duikseizoen je brevet halen. De genoemde kosten zijn hierop gebaseerd.

Tijdens een duikopleiding word je beoordeeld op je bekwaamheid aan de hand van buitenduiken onder begeleiding van je instructeur. Dit is de afrondende fase waarin je je vaardigheden demonstreert om je duikcertificering te behalen.

Aansluitende opleidingen & specialisaties

3*-duikbrevet

IJsduiken

Wrakduiken

Zoeken en Bergen

Driftduiken

Decompressie

Volgelaatsmasker