Skip to main content

Opleiding 1*-duikbrevet

Als je nog nooit gedoken hebt begin je met het halen van je 1*-duikbrevet (Engelse titel: Open Water Diver). Samen met een andere duiker mag je na het behalen van dit brevet duiken tot een diepte van 20 meter.

Waar je ook ter wereld je wilt gaan duiken, jouw duikbrevet is geldig. De internationale benaming voor het NOB 1*-duikbrevet is Open Water Diver, handig als je ook in het buitenland wilt gaan duiken!

Theorielessen

We beginnen met een aantal boeiende theorielessen. Hier leer je de basisprincipes van het duiken, zoals de fysica van het water, het belang van druk en hoe je de duikuitrusting correct gebruikt. Je leert ook over de onderwateromgeving, duikveiligheid en hoe je eventuele noodsituaties kunt aanpakken. Deze theorielessen kunnen bij een instructeur thuis zijn of op een kantoor bij het zwembad.

Zwembadtraining

Na de theorielessen is het tijd om het water in te gaan. In het zwembad krijg je hands-on training in het gebruik van je duikuitrusting. Je leert hoe je je duikmasker, snorkel, vinnen en ademautomaat moet gebruiken. Bovendien oefen je belangrijke vaardigheden zoals drijfvermogen beheersen, onder water bewegen en communiceren met je duikbuddy.

Buitenwaterduiken

Nu wordt het echt leuk! Je gaat naar buitenwaterlocaties zoals meren of zeearmen om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Hier ga je onder begeleiding van ervaren instructeurs daadwerkelijk duiken. Je leert hoe je veilig afdalen en weer opstijgen, navigeren onder water en genieten van het onderwaterleven.

Hieronder vind je een overzicht van de deelnamevereisten die je moet vervullen om deel te kunnen nemen aan de duikopleiding. Het is van uiterst belang om deze criteria na te leven om een veilige en succesvolle duikervaring te garanderen.

Om de opleiding te kunnen volgen heb je het volgende (minimaal) nodig:

 

BinnenseizoenBuitenseizoen
trimvestXX
cilinder (luchtfles)XX
ademautomaatXX
duikbrilXX
loodgordelXX
binnenvinnenX
snorkelX
buitenvinnenX
duikpak**X
duikcomputerX
mesX
kompasX
logboekX

**advies 7mm + 7mm i.v.m. koud water

Gratis.*

Om een opleiding via Discovery Dive te kunnen volgen dien je wel lid te zijn van Discovery Dive middels een jaarlidmaatschap. Normaal gesproken kun je binnen een duikseizoen je brevet halen. De genoemde kosten zijn hierop gebaseerd.

*De opleiding is bij afname van een lidmaatschap gratis voor het eerste jaar.

Tijdens een duikopleiding word je beoordeeld op je bekwaamheid aan de hand van buitenduiken onder begeleiding van je instructeur. Dit is de afrondende fase waarin je je vaardigheden demonstreert om je duikcertificering te behalen.

Aansluitende opleidingen & specialisaties

2*-duikbrevet

Nitrox

Onderwater-biologie

Droogpakduiken

Onderwater-ori├źntatie