Discovery Dive als Duikvereniging

Discovery Dive is van oorsprong een Eindhovense Duikvereniging, die op dit moment ca. 40 leden telt. De herkomst van de leden is verdeeld over een groot deel van Brabant. De vereniging is opgericht in 1990.

Discovery Dive geeft haar leden wekelijks de mogelijkheid tot duiken in verenigingsverband, zelfs in de winter. Naast de wekelijkse buitenduik, is de vereniging iedere donderdagavond, van september t/m april, te vinden in het zwembad voor de binnentraining en achteraf aan de bar van Café Dommelzicht voor een drankje en een gezellig gesprek.

Naast een veilige en goedverzorgde opleiding, wekelijks duiken en veel duikgerelateerde activiteiten zijn gezelligheid, spontaniteit, positieve energie en creativiteit erg belangrijk binnen de club. De club stimuleert dan ook haar leden tot het gezamenlijk ondernemen van activiteiten.

Wil je meer met duiken

Discovery Dive organiseert ondermeer:

* Zoetwaterduiken
* Zeeland duiken
* Noordzee duiken
* Wrakduiken
* Nachtduiken
* Stroomduiken
* IJsduiken
* Duikweekeinden
* Specialties en aanvullende cursussen

Voor een aantal van deze vormen van duiken dien je een specialtie te behalen alvorens je deze mag beoefenen.

Veiligheid

De veiligheid van onze leden staat voorop. Hier wordt veel aandacht aan besteed zowel tijdens de trainingen als het duiken.

Theorie en Praktijk

Theorieles is van Oktober t/m April op donderdagavond vanaf 20.00 uur in Zwembad “De Neul” in St. Oedenrode.

Zwembadtraining is van Oktober t/m April op donderdagavond van 21.30 tot 22.30 uur in Zwembad “De Neul” in St. Oedenrode.

De duiken worden het hele jaar door georganiseerd veelal op zondagochtend.

Buitenwatertraining is in Mei en Juni op donderdagavond vanaf 19.30 uur in ’t Zuth in Milheeze afgewisseld met de Ploeg in Best.

Voorzitter                John Eland

Secretaris               Han van Helmond

Penningmeester      Bram Driessen

De vereniging creëert de gelegenheid tot duiken voor haar leden.

Kritische Succesfactoren

Teneinde de hoofddoelstelling te realiseren streven alle leden de volgende afgeleide doelen na:

** Maximalisatie van de duikveiligheid.

** Lol beleven aan onze gemeenschappelijke hobby.

** Onderscheiding van andere duikverenigingen door avontuurlijke elementen in alle activiteiten te bouwen.

** Een gerespecteerd lid van de duikgemeenschap zijn.

** Creëren van de gelegenheid om kennis, vaardigheden en duikgedrag up-to-date te houden.

** Stimuleren van het gezamenlijk ondernemen van activiteiten.

De Mensen

Onze leden zijn open en eerlijk, zij kennen hun grenzen, zij accepteren de verscheidenheid in karakter van andere leden, zij houden van avontuurlijke elementen in de clubactiviteiten, zij accepteren de dirigerende manier van leidinggeven binnen de vereniging, zij nemen veiligheidsmaatregelen zéér serieus en geven hoge prioriteit aan de gezelligheid binnen de vereniging.

De Materialen

De materialen van onze leden voldoen aan de eisen in ons veiligheidsreglement, verkeren in een uitstekende staat van onderhoud en stralen uit dat wij aandacht hiervoor belangrijk vinden.

Het Milieu

Onze leden hebben belangstelling voor biologie, laten flora en fauna onder water en op de kant in dezelfde staat als waarin zij die aantreffen en respecteren de normen en waarden van andere groepen die zich in het milieu bevinden.